Befsztyk z polędwicy - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 XXL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Befsztyk z polędwicy

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 32 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    17 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 8 Befsztyki z polędwicy, ok. 200 g każdy

  • 6 cl Czerwony ocet winny

  • 1 Cytryna

  • 8 goździk Czosnek

  • 12 gałązka Pietruszka

  • 12 cl Oliwa z oliwek

  • Sól, pieprz

  • 1 łyżeczka Płatki chili

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Wyjmij mięso z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej na co najmniej 30 minut.

  • 8 Befsztyki z polędwicy, ok. 200 g każdy

Etap 2 /3

W międzyczasie przygotuj sos chimichurri. W misce wymieszaj sok z cytryny, posiekany czosnek bez zalążków, posiekaną pietruszkę i olej. Dodaj szczyptę soli, pieprz i chili.

  • 6cl Czerwony ocet winny
  • 1 Cytryna
  • 8goździk Czosnek
  • 12gałązka Pietruszka
  • 12cl Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz
  • 1łyżeczka Płatki chili

Etap 3 /3

Włóż płytę grillową do urządzenia. Wersja cyfrowa: Ustaw tryb GRILL na 200°C i nagrzewaj przez 15 minut. Dopraw steki solą i pieprzem, a następnie włóż je do miski i grilluj każdą stronę przez 2 minuty. Wersja mechaniczna 2in1: Nagrzej urządzenie do 200°C, dopraw steki solą i pieprzem, a następnie włóż je do miski urządzenia. Smaż każdą stronę przez 2 minuty.

  • Sól, pieprz